Neem het stuur zelf in handen

Een veilige toekomst

Heb je een dochter of  zoon met een beperking en lig je wakker van haar of zijn toekomst? Vind je het belangrijk dat je kind zijn eigen plek vindt? Neem het stuur zelf in handen, zoek bondgenoten en realiseer samen een woon- of dagbestedingsproject. Ook mensen die personen met een handicap een warm hart toedragen en een kleinschalig initiatief wensen op te starten zijn bij GiPSo aan het juiste adres.

Wij zijn jouw gps
 • Kinderen loslaten is sowieso niet gemakkelijk. Als het gaat om een kind met een handicap is dat nog moeilijker. Maar ik ben zeer tevreden dat we de stap gezet hebben. Mathias is hoofdspeler geworden, wij staan aan de zijlijn. Dankzij GiPSo is alles zeer vlot gegaan. 

  Maria Declercq
  De Toekomststraat- Autistem

 • Je kind een mooi toekomstperspectief bieden. Welke ouder droomt daar niet van? Daarom hebben we als ouders de handen in elkaar geslagen om onze kinderen een warme thuis te bieden. Als je hun blije gezichten ziet en hun enthousiaste verhalen hoort, dan zijn wij als ouders ook heel gelukkig.

  Pascale Boogaert
  Think out of the Box

 • De gedachte dat mijn dochter alleen en onbeschermd achter zou blijven op deze wereld, was ondraaglijk. Daarom heb ik zelf intitiatief genomen. Dankzij de steun van GiPSo is dat initiatief uitgegroeid tot iets wat ik nooit had kunnen dromen. 

  Nadia Quintens
  Bindkracht

 • Wij hebben via GiPSo geleerd hoe je zo’n project opbouwt: Belangrijk is op het juiste moment met de juiste zaken bezig zijn. Een financieel plan uittekenen voor het samenwonen was bijvoorbeeld nog niet aan de orde, omdat we eerst de dagbesteding moesten uitwerken.

  Lode Verschingel (2)
  Honk

 • Word jij onze nieuwe collega?

  Wij zijn op zoek naar een stafmedewerker om onze organisatie verder uit te bouwen. Voor meer informatie https://www.trefpuntstan.be/vacatures

  GiPSo

 • Sinds David op de boerderij woont, is zijn conditie en gezondheid erop vooruit gegaan. Waarschijnlijk door veel buiten te zijn met o.a. het verzorgen van de dieren. Hij is thuis ook veel actiever en socialer. Op de boerderij moet hij meer helpen in het huishouden en dit doet hij thuis nu ook.

  Marleen, mama van David
  Casa di Mauro

Gipso in beeld

Een gestructureerde aanpak

Door GiPSo ondersteund

Wijzersterk

WIJ, ouders van personen met een beperking, bouwen aan een WIJZERE en STERKERE toekomst. We bieden zinvolle en aangepaste dagbesteding in de regio Sint-Kathelijne-Waver aan.

Lees meer

Amikoj

De nieuwe Nijlense vzw Amikoj wil een huis bouwen voor jongeren met beperking. De groep is ontstaan vanuit de G-atletiekclub in Lier. Amikoj is het Esperanto-woord voor vriendschap wat voorop staat bij dit project.

Lees meer

Casa di Colore

CasaDiColore; een warme thuis en een artistieke werkplaats.
Casa di colore timmert aan een mooie toekomst voor een groep jongeren met een meervoudige beperking.

Lees meer

Windkracht Zemst

Windkracht Zemst vzw organiseert zinvolle dagbesteding in Zemst voor jongvolwassenen met een mentale beperking.

Lees meer

Inspiratie

Partners