Neem het stuur zelf in handen

Bijs is niet alleen maar een project waar je mee bezig bent, maar het is een manier van leven geworden. Een deel van ons leven. Tijdens de realisatie soms zo saai als het maar kan, maar tegelijkertijd kan dat zo leuk zijn...

Leen Goeman

Volledige getuigenis Leen Goeman (2)

Bijs is niet alleen maar een project waar je mee bezig bent, maar het is een manier van leven geworden. Een deel van ons leven. Tijdens de realisatie soms zo saai als het maar kan, dat je erop vloekt als je weer een verslagje of agenda maakt, maar tegelijkertijd kan dat zo leuk zijn. Hoeveel zever dat wij niet verkopen. Bijvoorbeeld als we een slogan bedachten voor de loopactiviteit. Dat geeft dan weer energie om door te gaan. Of de Bijsfuif. We hebben daar allemaal goed gedronken, gezeverd, gelachen, gedanst. En dat naast al dat werken. Dat is even belangrijk dat je dat als groep kunt doen. Dat moet je ook stimuleren. 

Leen Goeman

Een sterkte van GiPSo vind ik dat ze een grote verscheidenheid van doelgroepen kunnen ondersteunen: Bij Bijs bijvoorbeeld zijn onze kinderen zwaarder zorgbehoevend dan verschillende andere projecten. Maar toch bleef GiPSo zeggen dat het mogelijk was, en dat bleek uiteindelijk ook. We zijn hen zeer dankbaar. 

Leen Goeman (2)

Hadewijchstraat 29, Sint-Niklaas
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/ /

Wij hebben een huis voor 9 kinderen gebouwd: kleinschalig en zo familiair mogelijk zowel wat betreft de inrichting, als de sfeer, als de volledige aanpak van het hele project. De kinderen wonen samen, maar de ouders zijn steeds van nabij betrokken. Wij laten onze kinderen niet los, integendeel we duwen ze in een goeie richting, in de richting van een zekere toekomst.

Daarom werd gekozen voor de naam Bijs, het Waaslands dialect voor schommel, een biezabijs. Bijs staat voor speelsheid, vrijheid, zorgt voor een rustgevende schommeling en tegelijkertijd staat het voor de blijvende interactie tussen het huidige gezin en de nieuwe leefsituatie.

 

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender