Neem het stuur zelf in handen

Wij zijn een ouderproject, gestart door vier ouderkoppels met vier zonen, die kennen mekaar al van vroeger, via de G sport. Zo is dat een vrij hechte vriendengroep geworden...

Danny Saelens

Volledige getuigenis Danny Saelens (2)

Wij zijn een ouderproject, gestart door vier ouderkoppels met vier zonen, die kennen mekaar al van vroeger, via de G sport. Zo is dat een vrij hechte vriendengroep geworden. Ze gingen ook bij mekaar op school. Bij ons als ouders, kwam de vraag een aantal jaar geleden op: Die mannen gaan stilaan naar het einde van hun schoolcarrière, wat dan ? Wij zijn allemaal ook werkende ouders. Wat moeten wij dan doen met onze mannen ? Waar gaan die terecht kunnen ? Daarom is bij ons het idee gekomen om zelf de handen in mekaar te slaan en zijn we beginnen nadenken over wat we zouden kunnen doen. En zo is dan wijzersterk ontstaan. De zoektocht naar de toekomst, niet alleen de nabije toekomst. We zijn begonnen met dagbesteding, waarbij ze nuttige dingen kunnen doen.

Danny Saelens

Wij hebben dat natuurlijk niet zelf uitgevonden. We hadden ook niet op alle vragen antwoorden, daarom konden we op de vaste momenten heel wat informatie krijgen via GiPSo. Als we een beetje vastzaten, hielpen die ons rechtstaan. Het is heel belangrijk dat we GiPSo op onze weg tegengekomen zijn.

Danny Saelens (2)

Schrans 15, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/ /

Missie:
Bijzondere mensen verdienen hun plekje in deze wereld. Zij willen wat anderen ook willen, namelijk wonen, werken, genieten van het leven en een eigen toekomst uitbouwen.
Aan de wieg staan vier bijzondere vrienden die dit vooral samen en liefst ook met anderen willen verwezenlijken. Vanuit de warme, veilige en stimulerende schoolomgeving willen ze de stap zetten naar de leefwereld van de volwassenen, gesteund door hun netwerk.
Na een jarenlange coördinerende en begeleidende expertise die is opgebouwd vanuit de G-sportwerking in Onze -Lieve -Vrouw- Waver, ervaren we dat dit het best te realiseren is in een aangepaste en inclusieve samenleving .

Visie:
Het doel van Wijzersterk is het aanbieden van zinvolle, aangepaste, kwaliteitsvolle en financieel haalbare dagbesteding aan personen met een beperking.
Wij willen groeien naar een vraaggestuurd aanbod in regie met de cliënten.
Een vertrouwde en veilige omgeving wordt ons momenteel aangeboden door KSK Wavria. Wijzersterk tracht een toekomst uit te bouwen, te midden van een dorps- of stadsgemeenschap die onze cliënten kent en opvangt, en waar ook zij een bijdrage kunnen leveren.
Wijzersterk wenst dit te realiseren samen met een netwerk van familie, vrienden, vrijwilligers en professionele ondersteuners. Samenwerken met bestaande voorzieningen, organisaties en partners van buitenaf kan ons project verrijken en doen groeien.

Opmerking: Het adres van de maatschappelijke zetel voor alle administratie is: VZW Wijzersterk, Weynesbaan 127 A te 2820 Rijmenam.

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender