Neem het stuur zelf in handen

Je kind een mooi toekomstperspectief bieden. Welke ouder droomt daar niet van? Daarom hebben we als ouders de handen in elkaar geslagen om onze kinderen een warme thuis te bieden. Als je hun blije gezichten ziet en hun enthousiaste verhalen hoort, dan zijn wij als ouders ook heel gelukkig.

Pascale Boogaert

Bob Hendrikx

De kracht van onze organisatie is dat we zeer veel verschillende competenties in onze netwerken hebben zitten en dat we erin geslaagd zijn om deze te structureren op een manier dat deze ook allemaal aan bod komen. Ook belangrijk bij ons is dat de gezamenlijke doelstelling steeds primeert. De euforie van “het lukt” heeft steeds voor een positieve sfeer gezorgd.

Bob Hendrikx

Alfons Van den Sandelaan 2A, Schilde
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/

Wij vinden het heel belangrijk dat personen met een verstandelijke beperking actief kunnen deelnemen aan de samenleving en zélf ook mee de regie kunnen blijven voeren over hun eigen levenskwaliteit. 

Daarom zijn we in Schilde aan de slag gegaan in een kleinschalig en aangepast geïntegreerd huisvestingsproject voor 12 personen met een verstandelijke beperking. Sinds 3 september 2012 wonen onze kinderen daar in de week. Het is een warme thuis waar onze kinderen gelukkig kunnen zijn en verder kunnen bouwen aan hun toekomst. Als je hun blije gezichten ziet en hun enthousiaste verhalen hoort, dan zijn wij als ouders ook heel gelukkig. Onze kinderen hebben een plekje gevonden om samen met hun vrienden te wonen en oud te worden.

We kunnen dit echter niet alleen. Daarom ondersteunen professionele organisaties als Pegode en Rotonde ons. Zij zorgen voor de dagdagelijkse begeleiding en verzorging van onze kinderen. Zo kunnen ze zich nog verder ontwikkelen op sensorieel, cognitief en sociaal vlak.

VZW Think out-of-the-box huurt een prachtig huis in het domein Dieghemhof, August Van de Sandelaan 2A in 2970 Schilde. Onze kinderen hebben het huis ondertussen zelf een naam gegeven: Het Vriendenhuis. 


Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender