Neem het stuur zelf in handen

Het is niet omdat je een beperking hebt, dat je geen inspraak in je dagelijkse huishouden en werkleven mag hebben. Integendeel! Je eigen mening is belangrijk en die kan je kwijt bij Maud&Co...

Liesbeth Van den Vreken

Volledige getuigenis Liesbeth Van den Vreken (2) Liesbeth Van den Vreken (3)

Het is niet omdat je een beperking hebt, dat je geen inspraak in je dagelijkse huishouden en werkleven mag hebben. Integendeel! Je eigen mening is belangrijk en die kan je kwijt bij Maud&Co. Hier word je uitgedaagd om na te denken en om zelf te bepalen wat je graag wil doen in je dagelijkse leven. Je zet je graag in voor de samenleving en voor je medebewoners. Bij Maud&Co maak je deel uit van de samenleving en alles wat daarbij hoort.

Liesbeth Van den Vreken

Heel wat mensen uit ons netwerk verklaarden ons een tikkeltje gek, anderen spraken over durf, een uitdaging… We moeten hen allemaal gelijk geven. Alles wat we deden gaf bijzonder veel energie, maar zoog ons met momenten ook leeg. Van andere ouderprojecten kregen we al verhalen te horen over zoektochten naar panden die niet van een leien dakje liepen en zo was het ook bij ons. En net op het moment dat de grootste twijfel toesloeg of we dit nu allemaal wel moesten doen, onze kinderen mee zouden nemen in dit grootse avontuur, kwam dan plots het verlossende antwoord en konden we over gaan tot een aankoop van een pand.

Liesbeth Van den Vreken (2)

Allemaal hebben we gewoonweg één doel voor ogen, de toekomst van 9 bijzondere jongeren. Daar doen we het voor, omdat we allemaal vinden dat ze het verdienen en omdat we denken dat wij er als zorggezin samen met hen gelukkig van zullen worden en dat niet alleen in 2018. We hopen een inspiratiebron te zijn voor anderen, zoals ook anderen dat voor ons waren!

Liesbeth Van den Vreken (3)

kapelstraat 131-133, Hoboken
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/ /

Maud&Co is een cohousing project voor jongvolwassenen met een beperking. Een fijn plekje hebben voor jezelf waar je verder mag groeien tot volwassene. Waar je uitgedaagd wordt je verder te ontplooien. Een gezellige thuis waar je lekker kan eten en kan samen zijn met vrienden. Waar je iets kan betekenen voor anderen in de vorm van een zinvolle inclusieve dagbesteding. Waar je tijd krijgt om tot rust te komen. Al deze basisprincipes bundelt Maud&Co in één totaalproject. Het belangrijkste basisprincipe van Maud&Co is de inclusiegedachte: vertrekken vanuit de mogelijkheden van jongeren. Dit basisprincipe vertaalt zich in de hele manier waarop onze werking is gebaseerd.

Maud&Co is bedoeld voor jongvolwassenen met een beperking die zoveel mogelijk deel willen uitmaken van de samenleving. Jongeren die op zoek zijn naar een plekje voor zichzelf en waar ze verder mogen groeien tot volwassene. Die op zoek zijn naar een plek waar ze uitgedaagd worden om zich verder te ontplooien. Jongeren die zelf willen meewerken aan een gezellige thuis, waar ze samen kunnen zijn met vrienden. Waar ze tijd en ruimte krijgen om tot rust te komen. Een plaats waar ze iets kunnen betekenen voor anderen in de vorm van een inclusieve dagbesteding.

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender