Neem het stuur zelf in handen

Rekelberg 58, Zwalm
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/

Wij zijn ouders van een dochtertje met Down. We ervoeren dat een gepast vrijetijdsaanbod of vakantieopvang vinden niet evident is, omwille van een zindelijkheidsproblematiek, te grote groepen, onveilig door een niet afgesloten terrein,… Ook andere ouders kampen met dit probleem, vandaar dat we besloten om zelf een vrijetijdsaanbod aan te bieden op woensdagnamiddag. Zo startten we in 2017 vzw Suskewiet op en organiseren we op vrijwillige basis activiteiten voor jongeren en kinderen met een beperking (van 5jaar tot 22jaar). Onze leefboerderij is een kleinschalig project in een rustige groene omgeving, waar inspraak van de deelnemers mogelijk is. De karweien zijn kleine boerderijtaken zoals een moestuin onderhouden in volle grond of in een moestuinbak, de vruchten oogsten uit de boomgaard en van de struiken, de neerhofdieren (kippen, eenden, poes, schapen, varkens en konijntjes) verzorgen. De groenten, het fruit en de kippeneitjes worden verwerkt in het kookatelier tot appelmoes, confituur, vlierbloesemsiroop, taartjes,… . Op killere, vochtige dagen worden er ook allerlei crea-activiteiten aangeboden (Werken met klei, papier, juwelen maken,…). Nu en dan houden we ook een spelnamiddag, doen we een wandeling of zoektocht, gaan we eens op uitstap…. Alles is bespreekbaar met de deelnemers.

Sinds januari 2018 zijn we gestart met dagbesteding voor volwassenen met een beperking. We zoeken samen naar de gewenste dagbestedingsinvulling uitgaande van de interesse van de deelnemer.

Omdat we kiezen voor een niet vergund, kleinschalig project worden we niet gesubsidieerd door de overheid. De verdere uitbouw van de leefboerderij hangt dus af van sponsoracties.

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender