Neem het stuur zelf in handen

Honk is ontstaan aan de schoolpoort van onze jongeren, uit informele contacten van enkele individuen. De groep is spontaan gegroeid uit ouders die in die gesprekken betrokken waren. Of die er later bijgekomen zijn.

Lode Verschingel

Lode Verschingel (2)

Wij hebben via GiPSo geleerd hoe je zo’n project opbouwt: Belangrijk is op het juiste moment met de juiste zaken bezig zijn. Een financieel plan uittekenen voor het samenwonen was bijvoorbeeld nog niet aan de orde, omdat we eerst de dagbesteding moesten uitwerken.

Lode Verschingel (2)

Op zoek in de omgeving van Leuven
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/ /

WONEN, HONK bouwt in de Hertogensite in Leuven een huis (Honkhuis) en thuis voor 13 jongeren (Honkers) met een beperking. Ons Honkhuis zal instapklaar zijn in het najaar van 2022.

DAGBESTEDING, In het Honkhuis organiseren medewerkers, ouders en vrijwilligers met een positieve aanpak zinvolle dagbesteding. We willen onze Honkers zoveel mogelijk kansen bieden om een inclusief leven op te bouwen. Verschillende Honkers hebben via een Brake-Out traject hun talenten ontdekt met als doel hen te leiden naar een ‘rol’ in de samenleving: een betaalde job, vrijwilligerswerk in een bibliotheek, school of woonzorgcentrum, of een vorm van begeleid werken. Op woensdag baatten onze Honkers in maakleerplek te Leuven de Kantine uit.  Een ontmoetingsruimte waar je kan lunchen, koffie drinken en een gezellig babbeltje slaan.

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender