Neem het stuur zelf in handen

Honk is ontstaan aan de schoolpoort van onze jongeren, uit informele contacten van enkele individuen. De groep is spontaan gegroeid uit ouders die in die gesprekken betrokken waren. Of die er later bijgekomen zijn.

Lode Verschingel

Lode Verschingel (2)

Wij hebben via GiPSo geleerd hoe je zo’n project opbouwt: Belangrijk is op het juiste moment met de juiste zaken bezig zijn. Een financieel plan uittekenen voor het samenwonen was bijvoorbeeld nog niet aan de orde, omdat we eerst de dagbesteding moesten uitwerken.

Lode Verschingel (2)

Op zoek in de omgeving van Leuven
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/ /

WONEN, HONK bouwde op de Hertogensite in Leuven een Honkhuis. Het gelijkvloers en de vierde verdieping zijn de gemeenschappelijke ruimtes : keuken, eetplaats, living, polyvalente ruimte… Op de eerste, tweede en derde verdieping zijn er 14 studio’s : voor dertien ‘Honkers’ en een inslaper.

DAGBESTEDING, In het Honkhuis organiseren medewerkers, zorgpersoneel, ouders, vrijwilligers en stagiairs de hele week zinvolle dagactiviteiten. We willen onze Honkers zoveel mogelijk kansen bieden om een inclusief leven op te bouwen. Verschillende Honkers hebben via een Brake-Out traject hun talenten ontdekt met als doel hen te leiden naar een ‘rol’ in de samenleving: een betaalde job, vrijwilligerswerk in een bibliotheek, school, woonzorgcentrum… als een vorm van begeleid werken. Op woensdag baatten onze Honkers in Maakleerplek aan de vaart in Leuven de HONKantine uit. Een ontmoetingsruimte waar je kan lunchen, koffie drinken en een gezellig babbeltje slaan.

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender