Neem het stuur zelf in handen

Vzw De Kompanie is een inclusief creatief atelier in Kunstencentrum Kaleidoscoop te Mortsel, waar mensen met een beperking temidden andere kunstenaars creatief bezig kunnen zijn...

Rita Van der Spiegel

Volledige getuigenis Rita Van der Spiegel (2)

Vzw De Kompanie is een inclusief creatief atelier in Kunstencentrum Kaleidoscoop te Mortsel, waar mensen met een beperking temidden andere kunstenaars creatief bezig kunnen zijn. Er is een goede samenwerking met verschillende atelierhouders en regelmatig contact met de buurt, bijvoorbeeld door deur aan deur verkoop van zelfgemaakte producten of het bezoeken van de kerstmarkt.

Rita Van der Spiegel

Net als vele ouders in onze situatie moesten we voor onze dochter op zoek gaan naar een alternatieve opvang. Er zijn natuurlijk de reguliere dagcentra, maar daarvoor moet je genoeg zorgbudget hebben. Bovendien werken dagcentra met vrij rigide regeltjes. Het aantal dagen dat je afwezig mag zijn, is bijvoorbeeld beperkt. Daarom hebben we met een vijftal ouders de koppen bij elkaar gestoken om een alternatief op te zetten. Een alternatief dat in de eerste plaats uitgaat van de wensen en behoeften van de kinderen zelf.

Rita Van der Spiegel (2)

Pastoor Van der Auwerastraat 18, 2640 Mortsel
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/ /

Vzw De Kompanie is een dagwerking waar jongvolwassenen/vrienden er voor elkaar zijn, elkaar versterken en ondersteunen uit eigen beweging. Waar talenten naar boven komen!
Een dagwerking die draait door en voor personen met een beperking, een programma volledig op maat en in samenspraak met de jongvolwassenen.
Jongvolwassenen met een beperking of zeggen we beter een ‘groep echte vrienden’ die zich samen amuseren in een dagwerking opgericht mede door ondersteuning van hun netwerk en bereidwillige ouders.

Vzw De Kompanie heeft net een volledige nieuwbouw gezet met een kleinschalig woonproject voor 15 jongvolwassenen. Verder hebben we onze werking uitgebreid door de opstart van een koffiehuisje en winkeltje, moestuin, ruime ateliers zoals muziek, kaarsen, hout, beweging, knutsel en kookatelier… waar onze jongvolwassenen kunnen aan meewerken.

Meer info over onze huidige dagwerking en over ons Woonhuis www.dekompanie.net 

Heb jij een PAB of PVB budget of RTH punten en ben je geïnteresseerd ? Neem dan snel contact op met Rita Van der Spiegel 0475/85.85.35 of via mail rita.vanderspiegel@telenet.be

Wij zien er alvast naar uit om jou en je familie in onze warme Kompanie-familie te ontvangen !

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender