Neem het stuur zelf in handen

Onze voornaamste activiteiten vinden plaats buiten, in een groene omgeving. Wie naar hier komt, kiest ook voor dat buitenwerk. Iedereen die start, is in principe bereid om uiten te werken. Wij stemmen echter zoveel mogelijk ons aanbod af op de wensen van onze gasten...

Sylvia Goossens

Volledige getuigenis

Onze voornaamste activiteiten vinden plaats buiten, in een groene omgeving. Wie naar hier komt, kiest ook voor dat buitenwerk. Iedereen die start, is in principe bereid om buiten te werken. Wij stemmen echter zoveel mogelijk ons aanbod af op de wensen van onze gasten: willen ze meer met de dieren werken, of meer met planten? Per dag geven we ze keuzes.Er zijn er die vaste taken hebben en die daar blij mee zijn. We leggen hen geen druk op om bij te leren. Anderen zijn net heel leergierig en hebben nood aan een uitdaging. Bij hen streven we naar integratie in de omgeving, dat ze vrijwillig kunnen gaan werken in de omgeving. Wat ze hier aangeleerd hebben, kunnen ze dan elders inzetten. Voor de gebruikers waarvoor kiezen moeilijk is, proberen we zoveel als mogelijk hun signalen op te pikken om te zien wat ze graag doen. Wat ze graag doen, gaan we dan meer aanbieden.

Sylvia Goossens

Molenstraat 51, Herzele
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/

VZW Leefboerderij De Kanteling is een kleinschalige organisatie gelegen in Woubrechtegem, een landelijke deelgemeente van Herzele.

 Met de komst van de Persoonsvolgende Financiering is er een kantelmoment in het zorglandschap. Vandaar onze naam! Want voortaan is het voor mensen met een beperking mogelijk om vrij te kiezen waar ze hun zorg inkopen. Dit betekent dat er ook nieuwe initiatieven ontstaan die de lange wachtlijsten helpen weg te werken. Zowel vanuit onze persoonlijke ervaring, als vanuit onze professionele achtergrond voelen we ons geroepen om zelf ons steentje bij te dragen. 

 Al snel werd duidelijk dat we de troeven van de bestaande accommodatie optimaal willen inzetten voor onze deelnemers. Daarom bieden we dagbesteding aan voor (jong)volwassenen met een beperking, die willen zinvol bezig zijn in een groene omgeving. 

Er zijn een aantal activiteiten die naargelang het seizoen steeds mogelijk zijn op onze eigen site:

- Het voederen van de paarden, pony's en ezeltjes. De weide en de stallen onderhouden en de dieren borstelen.

- Het verzorgen van konijnen, kippen en ganzen. De leefboerderij zal geleidelijk uitbreiden met andere dieren.

- Het aanleggen van een fruitboomgaard, bloemenweide en een kruidentuin. De opbrengst van de vruchten en kruiden verwerken we tot producten.

- Elke deelnemer kan zijn moestuintje onderhouden, eventueel samen met een vrijwilliger.

 Naast het buitenwerk beschikken we ook over een ruim atelier. Daar is het mogelijk om creatief met hout te werken, meubelen op te frissen, een fiets te herstellen of andere klusjes te klaren...

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender