Neem het stuur zelf in handen

Het is niet omdat je een beperking hebt, dat je geen inspraak in je dagelijkse huishouden en werkleven mag hebben. Integendeel! Je eigen mening is belangrijk en die kan je kwijt bij COckerillhof

Liesbeth Van den Vreken

Volledige getuigenis Liesbeth Van den Vreken (2) Liesbeth Van den Vreken (3)

Het is niet omdat je een beperking hebt, dat je geen inspraak in je dagelijkse huishouden en werkleven mag hebben. Integendeel! Je eigen mening is belangrijk en die kan je kwijt bij Cockerillhof. Hier word je uitgedaagd om na te denken en om zelf te bepalen wat je graag wil doen in je dagelijkse leven. Je zet je graag in voor de samenleving en voor je medebewoners. Bij Cockerillhof maak je deel uit van de samenleving en alles wat daarbij hoort.

Liesbeth Van den Vreken

Heel wat mensen uit ons netwerk verklaarden ons een tikkeltje gek, anderen spraken over durf, een uitdaging… We moeten hen allemaal gelijk geven. Alles wat we deden gaf bijzonder veel energie, maar zoog ons met momenten ook leeg. Van andere ouderprojecten kregen we al verhalen te horen over zoektochten naar panden die niet van een leien dakje liepen en zo was het ook bij ons. En net op het moment dat de grootste twijfel toesloeg of we dit nu allemaal wel moesten doen, onze kinderen mee zouden nemen in dit grootse avontuur, kwam dan plots het verlossende antwoord en konden we over gaan tot een aankoop van een pand.

Liesbeth Van den Vreken (2)

Allemaal hebben we gewoonweg één doel voor ogen, de toekomst van 9 bijzondere jongeren. Daar doen we het voor, omdat we allemaal vinden dat ze het verdienen en omdat we denken dat wij er als zorggezin samen met hen gelukkig van zullen worden en dat niet alleen in 2018. We hopen een inspiratiebron te zijn voor anderen, zoals ook anderen dat voor ons waren!

Liesbeth Van den Vreken (3)

kapelstraat 131-133, Hoboken
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/ /

COckerillhof vzw is een inclusief cohousingproject voor personen met een beperking. De uitvalsbasis van COckerillhof is een gezellig domein in centrum Hoboken waar 9 personen met een beperking samenleven met een zorggezin bestaande uit 6 gezinsleden. Hierbij staan inclusie, zelfstandigheid, maatgericht en krachtgericht werken centraal.

Personen met een beperking dromen ervan om, net zoals personen zonder een beperking, een eigen, volwaardig leven uit te bouwen. En dat is precies wat COckerillhof  samen met de ouders van de bewoners wil realiseren!

COckerillhof zoekt steeds naar manieren om de zelfstandigheid van de bewoners te verhogen, zonder voorbij te gaan aan de zorgnood die ze hebben. We trachten sterk maatgericht en krachtgericht te werken en vertrekken daarbij vanuit de bewoners, die zelf bepalen wat hun verwachtingen en dromen zijn. Er wordt zeer sterk gepersonaliseerd om een zo hoog mogelijke levenskwaliteit te bereiken. Deze aanpak resulteert in een individueel weekprogramma op maat van iedere bewoner dat kan bijgestuurd worden afhankelijk van de interesses van de bewoner, maar ook van de opportuniteiten die dankzij onze buurtgerichte werking op ons pad komen. De jongvolwassenbewoners maken zelf keuzes op welke werkplekken ze vrijwillig willen gaan werken vb. de fietsenmaker, keurslager, in een basisschool, broodjeszaak, de Politie,…

We kiezen dus voor inclusie in alle mogelijke aspecten van het leven. Dat gaat over werk, vrije tijd, samenleven,… We blijven ons graag verder inbedden in de buurt en plukken daar ook de vruchten van. We willen een  plaats zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waarbij onze bewoners de sleutelfiguren vormen.

Onze personeelsleden hebben dus een breed takenpakket en focussen op dagwerking, woonondersteuning én jobcoaching. Om de bewoners zo goed mogelijk te ondersteunen, werken we ook met heel wat vrijwilligers, stagiairs en i-Mens.

Meer info op www.cockerillhof.be

Geïnspireerd door onze visie? Heb jij (een beperkt) zorgbudget en interesse om bij ons te komen wonen? Mail naar liesbeth@cockerillhof.be

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender