Neem het stuur zelf in handen

Sinds David op de boerderij woont, is zijn conditie en gezondheid erop vooruit gegaan. Waarschijnlijk door veel buiten te zijn met o.a. het verzorgen van de dieren. Hij is thuis ook veel actiever en socialer. Op de boerderij moet hij meer helpen in het huishouden en dit doet hij thuis nu ook.

Marleen, mama van David

Lieve Debaillie Lieve Debaillie (2)

Mauro is mijn dochter, een meisje met een beperking (Syndroom van Costello). Haar kennende is ze heel gevoelig aan de mensen rondom haar. Ze moet zich thuis voelen om goed te functioneren. Mauro is een opgewekt persoontje en dit wil ik behouden. Heel drukke of dominante personen doen haar verstijven. Als mama had/heb ik graag een invloed met wie zij samen gaat wonen en ze op haar tempo kan wonen en werken, geen druk op geen enkel vlak. Een rustige, huiselijke omgeving vind ik belangrijk. Het gevoel iets (een kamer) van haar te hebben binnen een ‘leefgemeenschap’, het gevoel dat ze ‘alleen’ woont, niet meer bij mama en papa, zal haar doen groeien in haar zelfstandigheid, in haar eigenwaarde.

Lieve Debaillie

Belangrijk is dat je niet telkens zelf het ‘warm water’ moet uitvinden en je kennis en ervaringen uitwisselen een grote steun kan zijn voor initiatiefnemers. Daarom is het belangrijk dat die ouders weten dat ze terecht kunnen komen bij GiPSo. 

Lieve Debaillie (2)

Kriekelaarstraat 6, Waarloos
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/ /

Het aanbieden van een kleinschalige woonvorm in een hoeve voor 8 volwassen personen met een beperking, met inwonende begeleiding, waar het huiselijk gevoel centraal staat, waar mensen die er wonen of werken zich thuis voelen. Daarnaast richten we ons op het aanbieden van een zinvolle dagbesteding die is afgestemd op het ritme van de personen met hun beperking. We gaan daarbij uit van de mogelijkheden die ze hebben en niet vanuit de beperking. We bieden werk op maat aan!

De natuur en de sociale aspecten spelen een belangrijke rol; samen in de tuin werken, dieren verzorgen, samen het huishouden doen, brood bakken, koken met eigen gekweekte groenten en fruit,...

Invullen van vrije tijd kan zowel individueel als in groep naargelang hun eigen wensen en behoeften.

We werken met professionele begeleiders waarvan 1 inwonend, zodat de nachten geen extra kosten meebrengen.

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender