Neem het stuur zelf in handen

De gedachte dat mijn dochter alleen en onbeschermd achter zou blijven op deze wereld, was ondraaglijk. Daarom heb ik zelf intitiatief genomen. Dankzij de steun van GiPSo is dat initiatief uitgegroeid tot iets wat ik nooit had kunnen dromen. 

Nadia Quintens

Nadia Quintens (2)

Ik voel me dankbaar dit prachtige project te kunnen en mogen realiseren. Het geeft me tevens de mogelijkheid om mijn talenten, die ik vele jaren omwille van de zware zorg voor mijn dochter moest laten ondersneeuwen, terug tot leven te brengen. Ik leef zelf terug meer voluit. Tegelijk wil ik ook zeggen dat het oprichten van Bindkracht en dit duurzaam maken ook op structureel niveau, enorm veel doorzetting vraagt. Het is meer dan een voltijdse job er bij. Het vraagt een niet aflatende inspanning, het omgaan met gesloten deuren en tegenslagen, het aangaan van de strijd, het vastbijten in inhouden en regelgeving, ......maar tegelijk is dit een overstijgend proces dat een extra dimensie toevoegt aan het leven. Ik vind het geweldig dat ik mijn energie, mijn liefde en mijn positivisme kan verbinden met deze levensdroom. Ik ben doorheen Bindkracht al zoveel mooie mensen tegengekomen, heb al zoveel onvergetelijke ervaringen opgedaan. Ik word er als mens rijker door. Het geeft ook enorm veel vervulling om al deze gezinnen en families van jongvolwassenen met een beperking terug hoop, zingeving en een toekomst te kunnen geven.

Nadia Quintens (2)

Steenweg op Sint-Truiden 415, Landen
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/ /

Wij zijn vzw Bindkracht, gevestigd in Landen, die een huis met woon- en zorgomgeving aanbieden aan mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Dit huis wil een warme, geborgen, veilige en huiselijke thuis vormen voor personen met een beperking. We zetten sterk in op eigen regie, solidariteit en sociale inclusie daar waar wenselijk en mogelijk. Op 1 juli 2017 zijn we onze werking gestart in een ruime huurvilla.

De missie van vzw Bindkracht is met zorg bij te dragen aan de kwaliteit van het leven van personen met een beperking. Wij doen dat op een manier die aansluit op onze mensvisie: ieder mens is een individu met een eigen identiteit die zelf zijn of haar leven kan inrichten of samen met zijn eigen omgeving. De nodige zorgen worden gegeven zoals die het best bij de bewoner en zijn omgeving past.

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender